eksprezydent-bolivii-zvynuvatyv-viiskovykh-i-politsiiu-u-sprobi-znyshchyty-yoho-za-dopomohoiu-zbroinoho-napadu

Експрезидент Болівії звинуватив військових і поліцію у спробі "знищити" його за допомогою збройного нападу

 • 12418 переглядiв

Колишній президент Болівії Ево Моралес звинуватив болівійську владу в причетності до нападу на автомобіль, в якому він перебував, у муніципалітеті Шинахота. Ймовірний замах на колишнього президента Болівії стався цієї неділі.

Пише УНН із посиланням на EFE.

Експрезидент корінних народів (2006-2019) опублікував на платформі X відео, на якому видно, як стріляють по його машині.

Спроба вбивства, здійснена сьогодні вранці, складалася з комбінованої операції з військовими та поліцейськими силами, яка провалилася завдяки силі та організованості товаришів у громадських рухах

 - зазначив Моралес у дописі на X.

Моралес повідомив, що він помітив дві або три вантажівки, які слідували за його автомобілем, тому його водій "звернув" його маршрут, але погоня не припинилася. "Тоді я зрозумів, що це операція", - згадав він.

"Це мене здивувало, на щастя, ми врятували наші життя",- сказав колишній президент Болівії. 

Ця подія була зафіксована на чотирихвилинному відео, яке зняла жінка, яка була в машині з Моралесом, але важливо зазначити, що на відео, яке було опубліковано зображена лише частина інциденту.

Раніше лідер корінного населення, який правив Болівією протягом трьох термінів, повідомив, що став жертвою спроби арешту з наступною стріляниною.

В Еквадорі пропонують конституційну реформу, яка дозволить розміщувати на території країни іноземні військові бази18.10.24, 13:38

Доповнення

Ево Моралес фігурує у розслідуванні правосуддя Болівії у справі про ймовірну торгівлю людьми та зґвалтування неповнолітньої.

Справа розгортається в момент політичної нестабільності в Болівії, до якої залучені Ево Моралес і нинішній президент країни Луїс Арсе.

Болівійського генерала направили під домашній арешт за спробу державного перевороту29.06.24, 05:12

Ігор Тележніков

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Орбан їде до Грузії після спірних виборів, які критикує ЄС

 • 12841 переглядiв

російський дрон-камікадзе поранив двох дівчаток у Нікополі

 • 12824 переглядiв

Помер відомий одеський мільйонер та власник Kyiv Post Аднан Ківан

 • 11985 переглядiв