holova-mzs-uhorshchyny-siiiarto-zapevniaie-shcho-sproshchennia-vizdu-rosiianam-ta-bilorusam-ne-stanovyt-ryzyku-bezpetsi

Голова МЗС Угорщини Сійярто запевняє, що спрощення в'їзду росіянам та білорусам "не становить ризику" безпеці для Шенгену

 • 46763 переглядiв

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що включення Будапештом громадян росії та білорусі в програму "національна карта" "не становить жодного ризику для безпеки" з точки зору Шенгенської зони, пише УНН.

Деталі

"Правда полягає в тому, що включення громадян росії та білорусі в програму "національна карта" не становить жодного ризику для безпеки з точки зору Шенгенської зони, оскільки ці особи все одно повинні пройти комплексну перевірку для в'їзду та перебування в Угорщині", - написав Сійярто у Facebook напередодні.

При цьому голова МЗС Угорщини звинуватив "північноєвропейських та балтійських колег" у "продовженні кампанії брехні проти Угорщини".

Доповнення

Після візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до москви Будапешт включив громадян рф та білорусі до програми так званої "національної карти" - вона видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження.

ЄС після цього виступив з вимогою до Угорщини відреагувати на побоювання, що рішення Будапешта пом'якшити візові правила для громадян росії та білорусі підвищує ризик шпигунства в блоці.

Комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоганссон заявила, що згодна з побоюваннями і направила листа до Будапешта з проханням відповісти на список питань до 19 серпня.

Популярні

Новини по темі

Кібератака на monobank після трьох діб припинилася - Гороховський

 • 22041 переглядiв

російські удари по Донеччині: 3 загиблих, 9 поранених за добу

 • 38605 переглядiв

Зеленський: росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС

 • 111104 переглядiв