kytai-oburenyi-sanktsiiamy-ssha-proty-yikh-kompanii-yaki-postachaly-bpla-rosii

Китай обурений санкціями США проти їх компаній, які постачали БПЛА росії

 • 17415 переглядiв

Міністерство торгівлі Китаю висловило обурення щодо санкцій США проти китайських компаній, які займаються виготовленням і постачанням ударних безпілотників для росії, пише УНН.

"Китай рішуче виступає проти односторонніх санкцій і довгострокової юрисдикції з широкими повноваженнями, що не базуються на основі міжнародного права та не мають дозволу Ради Безпеки ООН", - цитує речника міністерства Хе Ядуна агентство Reuters.

В Міністерстві додали, що Китай рішуче захищатиме свої законні права та інтереси.

Нагадаємо

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін у коментарі УНН розповів, що останнім часом спостерігається тенденція до збільшення у зброї, якою росія атакує Україну, різноманітних компонентів китайського виробництва. За його словами, у всіх типах російської зброї в ключових системах живлення, керування польотом, навігації тощо містяться іноземні компоненти. Високотехнологічна складова – це 90% мікроелектроніки не російського виробництва. Експертам Інституту вдалося ідентифікувати понад сотню виключно китайських компонентів – це близько 50 встановлених виробників.

Вашингтон 17 жовтня оголосив про санкції проти трьох юридичних та однієї фізичної особи з росії та Китаю. Фігурантів санкційного списку звинуватили у причетності до розробки новітнього китайського БПЛА.

Британія застерегла Китай від постачання зброї рф19.10.24, 02:56

Популярні

Новини по темі

Лідери венесуельської опозиції отримали премію Сахарова

 • 16242 переглядiв