myaso-v-ukrayini-za-rik-podorozhchalo-na-40-ekspert

М'ясо в Україні за рік подорожчало на 40% - експерт

 • 7102 переглядiв

За його словами, найбільше додали в ціні свинина та сало – 39 грн та 32 грн за кілограм. Кілограм яловичини подорожчав в середньому на 26 грн, кілограм ковбаси вареної і філе курки – на 21 грн. Серед усіх видів м'яса найменше додала в ціні курка в тушці – всього 13 грн.

"На кінець січня кілограм яловичини з кісткою можна було купити в середньому за 117 грн, свинини – за 110 грн, філе курятини – за 92 грн, варену ковбасу – за 83 грн, сала – за 72 грн, а тушку курки – за 55 грн", - розповів експерт.

На кінець 2018 року вартість м’ясного кошика становила в цілому 529 грн.

"Тобто індекс м’ясного кошика за рік зріс на 40%, або на 152 грн", - пояснив О.Дорошенко.

Нагадаємо, за даними експертів, собівартість м'яса формують 5 основних показників: ціни на кормові, комунальні послуги, вартість паливно-мастильних матеріалів, рівень заробітних плат у секторі і співвідношення національної валюти по відношенню до євро.

У 2017 році, витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні зросли на 21,8%. Але, навіть при таких негативних факторах, українська курка у 3-4 рази дешевше закордонних аналогів: американських, ізраїльських та німецьких. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    М'ясо в Україні за рік подорожчало на 40% - експерт

     • 7102 переглядiв

    Випуск новин станом на 14 годину 21 лютого

     • 3142 переглядiв

    ОІ-2018: італійка Годжа перемогла в гірськолижному спуску

     • 9274 переглядiв

    Посли ЄС продовжили на півроку санкції за анексію Криму

     • 9134 переглядiв