Деталі
На заводі виробляють коньяк та виноградний напій, виготовлений за коньячною технологією. За словами Білецького, виробничі потужності підприємства вражають:
- місткість спиртосховища – 600 тисяч літрів,
- продуктивність дистиляційного відділення – 1800 літрів на добу,
- для витримки міцних напоїв встановили 60 дубових бариків (бочок), у планах – 300.
Зазначається, що сировинною базою є виноград, який компанія вирощує на 272 гектарах закарпатських земель.
Цитата
«Запуск такого підприємства у період війни – це потужний сигнал для всіх навколо. Для закарпатців – усупереч об’єктивним обставинам у регіоні відкриваються нові робочі місця, для інвесторів – наш край працює і розвивається попри все. Це надважливо для економіки краю, адже підприємство регулярно сплачуватиме податки і наповнюватиме бюджет. Зрештою, це чергова туристична та іміджева принада, яка притягуватиме на Закарпаття поціновувачів якісного українського продукту», — зазначив Білецький.
Доповнення
Новий завод став частиною виноробного комплексу підприємства, що охоплює три виноградні масиви, потужності первинної і вторинної переробки винограду, виносховища, лабораторію, офіси. Родзинкою нового напою є те, що його витримуватимуть у бочках з-під вин.
Нагадаємо, в Україні запрацював перший кооперативний молокопереробний завод.