rosiiany-vbyly-4-polonenykh-natshvardiitsiv-na-donechchyni-rozpochato-rozsliduvannia

росіяни вбили 4 полонених нацгвардійців на Донеччині: розпочато розслідування

 • 17291 переглядiв

Поблизу міста Селидове Донецької області російські військові вбили чотирьох  полонених військовослужбовців Національної Гвардії України, розпочато розслідування, повідомили в четвер в Офісі Генпрокурора, передає УНН.

Деталі 

Як повідомляється, 6 жовтня 2024 року четверо військових Нацгвардії виконували службово-бойові завдання на позиціях в районі Селидового. Близько 13:00 окупаційні війська розпочали штурм укріплень, під час якого захопили українських захисників у полон. Після чого представники зс рф записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео, вказали в ОГП. 

Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та у ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців

- йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

Як вказали в Офісі Генпрокурора, вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

росіяни розстріляли двох полонених українських військових біля Селидового - ОГП21.10.24, 17:05

Популярні

Новини по темі

росіяни наростили обстріли Чернігівщини - Демченко

 • 16932 переглядiв

Курс валют на 24 жовтня: долар та євро впали в ціні

 • 18420 переглядiв