u-kharkovi-pratsivnyky-ttsk-zastosuvaly-sylu-do-pomerloho-cholovika

У Харкові працівники ТЦК застосували силу до "померлого" чоловіка

 • 12825 переглядiв

В ЗМІ поширюється інформація що у Харкові, ймовірно, працівники ТЦК при перевірці документів застосували спецзасоби до чоловіка, який згідно з документами був визнаний померлим. Офіс Омбудсмана відправив запит до Харківського ТЦК та СП для з'ясування всіх обставин, повідомив у п'ятницю Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН

У Харкові, ймовірно, працівники ТЦК та СП при перевірці військово-облікових документів застосували спецзасоби до чоловіка, який зазначає, що він помилково був визнаний померлим і в судовому порядку спростовує це

- написав Лубінець. 

Він розповів, що представниця Офісу Омбудсмана у Харківській області Оксана Червякова опрацьовує відповідне питання та направила лист до Харківського ОТЦК та СП з метою з'ясування фактичних обставин для подальшої оцінки.

Лубінець наголосив, що очікує на неупереджену перевірку відповідними органами оприлюдненої інформації у ЗМІ, а у разі її підтвердження — притягнення винних до відповідальності.

Доповнення

За даними місцевих Telegram-каналів, на одному з блокпостів Харкова чоловіка зупинили для перевірки документів, втім забризкали йому балон в очі. Чоловік почав тікати від співробітників, його зупинили і вдарили. Поряд нібито стояла поліція.

Чоловіка суд нібито раніше помилково визнав загиблим після того, як він займався евакуацією людей у 2022-му році. Наразі він намагається оскаржити це рішення.

В одному з районних ТЦК Полтавщини чоловік вкоротив собі віку: що відомо 22.10.24, 11:27

Популярні

Новини по темі