ukraina-stala-179-m-chlenom-mizhnarodnoho-fondu-silskoho-rozvytku-shcho-tse-daie

Україна стала 179-м членом Міжнародного фонду сільського розвитку - що це дає

 • 27999 переглядiв

Україна увійшла до Міжнародного фонду сільського розвитку (IFAD). Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що Україна стала 179 країною-членом Міжнародного фонду сільського розвитку – єдиної агенції Організації Об’єднаних Націй, що зосереджена на трансформації сільського господарства, розвитку сільської економіки та продовольчих систем. Пріоритет IFAD - розвиток малого фермерства.

Їхня підтримка дозволить виробникам підвищити конкурентоздатність, зміцнити позиції на ринку та вплине на розвиток аграрного сектору країни загалом

- зазначив міністр.

Також він повідомив, що українські виробники матимуть доступ до недорогих фінансових ресурсів, грантової підтримки, до участі в тендерах Фонду для закупівель товарів і послуг, до інвестицій для підтримки сталого розвитку. Зокрема, в таких сферах як:

  • підвищення продуктивності
  • ⁠збільшення доходів
  • ⁠інноваційні технології
  • ⁠стійкість до криз та змін клімату

Нагадаємо

У вересні Верховна Рада ратифікувала рішення щодо приєднання України до Угоди про заснування Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку (IFAD). Завдяки цьому аграрії матимуть доступ до бази даних Фонду та його міжнародних розробок, а також зможуть брати участь у тендерах Фонду на закупівлю товарів і послуг для реалізації програм.

Уряд вніс до Ради законопроєкт про Державний аграрний реєстр: що він передбачає 05.03.24, 12:56

Популярні

Новини по темі

Магнітні бурі та відчутне похолодання: синоптик дала прогноз

 • 11367 переглядiв