zdorove-kharchuvannia-dlia-kozhnoho-uchnia-yak-reforma-pershoi-ledi-zminyla-odeshchynu

Здорове харчування для кожного учня: як реформа Першої леді змінила Одещину

 • 11319 переглядiв

Одеська область продовжує реалізовувати реформу шкільного харчування, щоб забезпечити дітей здоровою і збалансованою їжею. Про це повідомляє очільник Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер, передає УНН.

Деталі

Так, вчора, 21 жовтня, Кіпер разом із першою леді України Оленою Зеленською, журналістами, представниками уряду, Офісу Президента та місцевої влади відвідали громади Одещини, де ознайомилися з результатами реформи.

Зокрема, у Фонтанській громаді, завдяки підтримці місцевої влади, діє базова кухня для дитячого садочка "Карамелька", яка щодня забезпечує чотириразове харчування для 90 вихованців. У Авангардівському ліцеї, який відвідує понад 800 учнів, функціонує опорна кухня, що забезпечує харчування ще трьох шкіл громади.

Учасники заходу також побачили перспективи впровадження нової базової кухні в Прилиманському ліцеї завдяки державній субвенції та співфінансуванню.

"Окрему увагу приділили Одеському центру професійно-технічної освіти, де функціонує один із трьох кулінарних хабів області. Саме тут кухарі шкільних їдалень підвищують свою кваліфікацію, впроваджуючи нові стандарти. Спілкування зі співробітниками інших хабів з півдня і півночі Одещини відбулося у форматі телемосту, що ще раз довело нашу згуртованість і готовність ділитися досвідом.

Ми з гордістю представимо цей досвід на Європейському регіональному саміті шкільного харчування в Києві, який відбудеться 12-13 листопада. Це велика честь для України бути частиною глобальної Коаліції шкільного харчування.

Хочу висловити щиру подяку першій леді України Олені Зеленській за її візит, ініціативу та провідну роль у цій важливій реформі. Також вдячний всім дотичним до того, щоб наші діти, навіть в умовах війни, отримували якісне харчування", - повідомив Кіпер.

Популярні

Новини по темі

За три дні атак рф на Кривий Ріг постраждали 27 людей

 • 14279 переглядiв

Гарріс: путін може "сидіти в Києві" у разі перемоги Трампа

 • 35323 переглядiв

На Харківщині росіяни вночі атакували дроном: є поранений

 • 14532 переглядiв