Азербайджан заявив про призупинення роботи в ПАРЄ

Азербайджан заявив про призупинення роботи в ПАРЄ

Київ  •  УНН

24 січня 2024, 15:26 • 26905 перегляди

Read in English

Делегація Азербайджану в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) призупинила свою роботу, звинувативши асамблею в тому, що вона є "платформою для нападок на деякі країни-члени". Делегація також не погодилася з ініціативою ПАРЄ оскаржити свої повноваження через виборчий процес в Азербайджані.

Делегація Азербайджану в Парламентській асамблеї Ради Європи  заявила про призупинення роботи в установі, повідомляє УНН.

Деталі

На сьогоднішньому засіданні делегація Азербайджану в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) виступила із заявою щодо призупинення своєї роботи.

У заяві дипломати звинувати ПАРЄ в тому, що асамблея використовується як "платформа для нападів на деякі країни-члени".

"Певні упереджені групи зловживають основними принципами ПАРЄ у своїх вузьких інтересах. Політична корупція, дискримінація, етнічна та релігійна ворожнеча, подвійні стандарти, зарозумілість, шовінізм стали переважаючою практикою ПАРЄ", - йдеться у заяві делегації.

"На тлі нестерпного расизму, азербайджанофобії та ісламофобії в ПАРЄ азербайджанська делегація вирішила припинити співпрацю з ПАРЄ та участь в організації на невизначений термін", - йдеться у заяві.

Нагадаємо 

У  понеділок, 22 січня, на сесії ПАРЄ оскаржили повноваження делегації Азербайджану у зв'язку з невиконанням взятих на себе зобов'язань.

"Повноваження азербайджанської делегації в ПАРЄ були оскаржені через суттєві підстави невиконання взятих на себе зобов'язань і відсутності співпраці", - йдеться в сторінці ПАРЄ у соцмережі Х.

А вже у вівторок моніторинговий комітет ПАРЄ прийняв рішення рекомендувати Асамблеї не ратифікувати повноваження делегації Азербайджану.