Генсек ООН на саміті БРІКС зробив несподівану заяву щодо дій росії

Генсек ООН на саміті БРІКС зробив несподівану заяву щодо дій росії

Київ  •  УНН

25 жовтня 2024, 08:03 • 14030 перегляди

Read in English

Антоніу Гутерріш під час саміту БРІКС у Казані заявив про порушення росією міжнародного права через вторгнення в Україну. На зустрічі з путіним він обговорив питання миру, безпеки судноплавства та ситуацію на Близькому Сході.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час саміту БРІКС у казані заявив про порушення міжнародного права росією через вторгнення в Україну, пише УНН.

На полях саміту БРІКС у Казані Генеральний секретар ООН зустрівся з кремлівським лідером володимиром путіним. Гутерріш підтвердив свою позицію, що російське вторгнення в Україну є порушенням Статуту ООН і міжнародного права. Генеральний секретар також підкреслив підтримку Організації Об’єднаних Націй у справі забезпечення миру, про що він говорив у своїй промові на саміті БРІКС.

Генеральний секретар зазначив, що встановлення свободи судноплавства в Чорному морі є критично важливим для України, росії та світової продовольчої і енергетичної безпеки. Він висловив повну підтримку продовженню переговорів з цього питання і подякував Туреччині за її зусилля.

Окрім того, Генеральний секретар і путін обговорили ситуацію на Близькому Сході, зокрема, наголошуючи на терміновій необхідності припинення вогню в Газі і Лівані та запобігання подальшій регіональній ескалації.

Вони також порушили питання розвитку міжнародної фінансової системи.

Справедливий мир відповідно до Статуту ООН, міжнародного права та резолюцій Генеральної Асамблеї

- сказав Гутерріш.

Нагадаємо

23 жовтня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн BRICS.

У Європейській комісії прокоментували участь Генсека ООН Антоніу Гутерреша у саміті БРІКС у російські казані.

ЄС вірить, що Гутерреш посилить заклики до росії і російського диктатора володимира путіна припинити агресію та вивести війська з України.