Індонезія оголосила про намір приєднатися до БРІКС

Індонезія оголосила про намір приєднатися до БРІКС

Київ  •  УНН

25 жовтня 2024, 14:13 • 13158 перегляди

Read in English

Міністерство закордонних справ Індонезії заявило про початок процесу приєднання країни до БРІКС. Новий президент Прабово Субіанто прагне посилити роль країни у міжнародних відносинах.

Індонезія висловила намір приєднатися до групи країн БРІКС на останньому саміті блоку в росії, повідомило міністерство закордонних справ країни пізно ввечері у четвер, пише УНН з посиланням на Financial Times.

Деталі

"З цим оголошенням почався процес приєднання Індонезії до БРІКС", - заявило міністерство.

Президент Індонезії Прабово Субіанто, який вступив на посаду минулого тижня, продемонстрував зацікавленість у тому, щоб країна відігравала більш активну роль у зовнішніх справах.

В Індонезії приведений до присяги новий президент: ним став 73-річний колишній генерал Прабово Субіанто20 жовтня 2024, 06:22 • 20337 переглядiв

Він не був присутній на саміті, але міністр закордонних справ Індонезії Сугіоно заявив, що "приєднання Індонезії до БРІКС є проявом незалежної та активної зовнішньої політики".

"Це не означає, що ми підтримуємо якийсь конкретний блок, а скоріше те, що ми беремо активну участь у всіх форумах", - додав він.