Іран запросив у росії ППО для підготовки до можливої війни з Ізраїлем: кремль вже почав поставки - NYT

Іран запросив у росії ППО для підготовки до можливої війни з Ізраїлем: кремль вже почав поставки - NYT

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 05:50 • 24778 перегляди

Read in English

Іран запросив у росії передові системи ППО, готуючись до можливої війни з Ізраїлем. кремль погодився і вже почав постачання сучасних радарів і засобів ППО, що підкреслює тісний союз між країнами.

Іран запросив у росії передові системи протиповітряної оборони, готуючись до можливої війни з Ізраїлем. кремль погодився і вже почав постачання сучасних радарів і засобів ППО. Про це повідомляє The New York Times, пише УНН.

Деталі

Як пише видання, секретар ради безпеки рф сергій шойгу у понеділок, 5 серпня, зустрівся з новим президентом Ірану Масудом Пезешкіаном і командувачем іранських збройних сил бригадним генералом Мохаммадом Багері, який керує плануванням військових ударів по Ізраїлю. шойгу також провів  зустріч з секретарем Вищої ради національної безпеки Ірану.

Іранські ЗМІ повідомили, що Іран запросив у росії передові системи ППО, готуючись до можливої війни з Ізраїлем. NYT пише, що два іранські чиновники, знайомі з військовим плануванням, підтвердили, що Іран звернувся з таким проханням, і повідомили, що росія почала постачання сучасних радарів і засобів ППО.

"Ми готові до повної співпраці з Іраном з регіональних питань", - заявив шойгу, за даними державних ЗМІ Ірану.

Генерал Багері сказав шойгу, що відносини між їхніми країнами "глибокі, довгострокові і стратегічні" і будуть тільки розширюватися за нового уряду Ірану.

Як зазначає NYT, візит шойгу підкреслює тісний союз між Іраном і росією, який зміцнився після повномасштабного вторгнення в Україну. Іран надав росії військові безпілотники, а нещодавно дві країни уклали угоду про розширення військового та розвідувального співробітництва.

Іран через Угорщину попередив Ізраїль, що планує атаку - ЗМІ5 серпня 2024, 17:14 • 22454 перегляди

Нагадаємо

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару з Ірану по Ізраїлю після того, як політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханію було вбито в результаті вибуху в його гостьовому будинку, коли він приїжджав до Ірану на інавгурацію нового президента.

Американські та ізраїльські офіційні особи заявили, що очікують від Ірану і його союзників у регіоні скоординованого нападу на Ізраїль. До числа цих угруповань, відомих як "вісь опору", входять "Хезболла" в Лівані і "Хуті" в Ємені.

Іран прагне покарати Ізраїль, але уникнути повномасштабної війни на Близькому Сході - Reuters5 серпня 2024, 16:07 • 22219 переглядiв