Коли скасують аварійні відключення світла у двох областях - відповідь Міненерго

Коли скасують аварійні відключення світла у двох областях - відповідь Міненерго

Київ  •  УНН

08:46 • 15521 перегляди

Read in English

В енергосистемі України запроваджено тимчасові аварійні графіки відключень у двох областях через пошкодження від обстрілів. Ситуація залишається збалансованою, відключення скасують після завершення ремонтних робіт.

Енергосистема України залишається збалансованою, у двох областях запроваджено аварійні графіки відключення електроенергії для уникнення перевантажень, їх скасують, щойно завершаться ремонтно-відновлювальні роботи, повідомили у Міненерго у понеділок, пише УНН.

Деталі

"Наразі енергосистема залишається збалансованою. Але ворожі обстріли енергетичної інфраструктури призводять до пошкоджень, які ускладнюють роботу енергосистеми", - повідомили у Міненерго.

За даними Міненерго, "сьогодні зранку оператором системи передачі для уникнення перевантажень в окремих районах у двох областях тимчасово запроваджено аварійні графіки відключення".

Графіки аварійних відключень світла ввели у двох областях: де саме28 жовтня 2024, 07:42 • 105108 переглядiв

"Щойно завершаться ремонтно-відновлювальні роботи, графіки буде скасовано", - вказали у міністерстві.

І закликали споживачів користуватись електроенергією ощадливо, особливо у вечірній період з 17:00 до 22:00.

Минулої доби, як повідомляється, енергетики відновили живлення для 30 037 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій. 

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14.22 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Імпорт 

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 4267 МВт*год та потужністю 658 МВт.