Литва розриває угоду з рф про торговельне мореплавство

Литва розриває угоду з рф про торговельне мореплавство

Київ  •  УНН

24 жовтня 2024, 02:34 • 22043 перегляди

Read in English

Уряд Литви схвалив пропозицію розірвати угоду з росією про торговельне мореплавство від 1993 року. Рішення пов'язане з неактуальністю угоди та припиненням співпраці.

Уряд Литви схвалив пропозицію Міністерства транспорту і комунікацій про розірвання угоди з росією про торгівельне мореплавство. Про це повідомляє Kauno diena, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що після схвалення урядом президенту Литви буде запропоновано внести ініціативу розірвання угоди про торгове судноплавство з рф на розгляд Сейму.

За інформацією Міністерства транспорту і зв'язку Литви, угода була укладена у 1993 році і регулює відносини країн у сфері морського транспорту.

Вона включає регулювання організації перевезення вантажів, співробітництво між судноплавними або пов'язаними із судноплавством компаніями та організаціями, митні та інші формальності в портах тощо.

Міністерство транспорту та комунікацій країни вважає, що угода не актуальна для Литви. Більше того, вона неможлива, бо будь-яка співпраця з рф припинилася через вторгнення росії в Україну.

На момент підписання документа Литва ще не була членом Міжнародної морської організації, а як її член країна ратифікувала безліч конвенцій щодо безпечного використання суден, праці моряків, запобігання забрудненню.

Литва будує укріплення на кордоні з рф: Міноборони показало кадри 9 жовтня 2024, 11:54 • 10269 переглядiв