На аеродромі в липецьку базувалися нові російські винищувачі Су-57 – Defense Express

На аеродромі в липецьку базувалися нові російські винищувачі Су-57 – Defense Express

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 13:00 • 25570 перегляди

Read in English

ЗСУ вразили авіабазу у липецьку, де базувалися нові російські винищувачі Су-57 та проходило навчання пілотів. На аеродромі також розміщувалися склади з понад 700 керованими авіабомбами.

Уражена ЗСУ авіабаза у липецьку була одним із найбільших російських навчальних центрів, де проходило навчання пілотів на нових винищувачах Су-57. Про це УНН пише з посиланням на Defence Express.

Деталі

Авіабаза в липецьку, де за повідомленням Генштабу ЗСУ був знищений склад боєприпасів, є одним із найбільших навчальних центрів у  рф ("4-й Центр бойового застосування та перенавчання льотного складу"). Defence Express зазначає, що основну експлуатацію аеродрому здійснює 968-й дослідно-інструкторський змішаний авіаполк, але з початку повномасштабного російського вторгнення базу також використовують інші підрозділи тактичної авіації вкс рф для виконання бойових завдань.

На цій базі також проходило навчання російських пілотів на новому винищувачі Су-57, який у рф називають літаком "п'ятого покоління". За станом на квітень 2023 року ці літаки були зафіксовані на супутникових знімках сервісу Google Earth. Окрім того, рф заявляє про використання Су-57 у війні проти України.

Image

Однак, чи були ці або інші російські літаки на авіабазі під липецьком під час атаки, та чи зазнали вони пошкоджень, наразі невідомо. На аеродромі також базуються Су-30, Су-34, Су-35, МіГ-31, частина з яких використовується як бойові, а частина як навчальні машини.

Нагадаємо

Сили оборони України у ніч на 9 серпня успішно уразили військовий аеродром "ліпецьк" у липецькій області рф та засоби ППО російських окупантів.

Згодом повідомили, що на аеродромі перебувало кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб.

У липецькій області рф після масованої нічної атаки БПЛА скасували всі розважальні заходи9 серпня 2024, 07:02 • 27924 перегляди