На саміті БРІКС путін намагається довести, що існує "альтернатива західній гегемонії" - ЗМІ

На саміті БРІКС путін намагається довести, що існує "альтернатива західній гегемонії" - ЗМІ

Київ  •  УНН

22 жовтня 2024, 07:24 • 14307 перегляди

Read in English

На саміті БРІКС у казані зібралися світові лідери, включаючи Сі Цзіньпіна та Моді. росія прагне сформувати альянс країн, що розвиваються, для протистояння західному домінуванню.

Саміт БРІКС, можливо, покликаний кинути виклик домінуванню Заходу. У казані зібралися два десятки світових лідерів, серед яких Сі Цзіньпін (КНР), Нарендра Моді (Індія) та Реджеп Таїп Ердоган - подія є найбільшим дипломатичним зібранням за участю рф, з моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Пише УНН із посиланням на France24.

Саміт БРІКС може бути спробою рф вплинути на формування альянсу країн з економікою, що розвивається. Відповідне об’єднання, як сподівається кремль, здатне кинути виклик так званій західній "гегемонії".

Довідка

В росії на відкриття саміту групи БРІКС зібралися два десятки світових лідерів.  Саміт є найбільшою подібною зустріччю в росії відтоді, як країна-агресор почала повномасштабну війну на території України.

Існує визначення, що БРІКС створили з метою реформувати міжнародні фінансові інституції на кшталт МВФ чи Світового банку, щоб покращити представництво країн з економікою, що розвивається.

У 2014 році країни БРІКС заснували New Development Bank (NBD) із капіталом у понад 250 мільярдів доларів, щоб позичати гроші країнам, що розвиваються.

БРІКС пройде в казані з 22 по 24 жовтня, до нього приєднаються всі ключові партнери рф - лідер Китаю Сі Цзіньпін, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Розширення групи БРІКС позиціонується одним із стовпів зовнішньої політики рф.

Нагадаємо

Генсек ООН Гутерреш візьме участь у саміті БРІКС у російській казані

Майбутнє Європи, НАТО та безпека США залежать від боротьби України за свободу - Остін21 жовтня 2024, 16:36 • 28089 переглядiв