Польща збільшить кількість військ на кордоні з росією та білоруссю

Польща збільшить кількість військ на кордоні з росією та білоруссю

Київ  •  УНН

24 березня 2024, 13:49 • 50949 перегляди

Read in English

Польща планує посилити свою військову присутність у воєводствах, що межують з росією та білоруссю, розгорнувши більше військ у Вармінсько-Мазурському, Підляському, Люблінському та Підкарпатському воєводствах.

Варшава планує перекинути більше військ до воєводств, які межують з рф та білоруссю. Йдеться про Вармінсько-Мазурське, Підляське, Люблінське та Підкарпатське воєводства. Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, передає Polska Agencja Prasowa, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що ці регіони знаходяться на північно-східному кордоні Польщі з рф, Литвою, білоруссю та Україною.

Ми посилимо присутність польської армії в Підляському воєводстві,Люблінському, Вармінсько-Мазурському та Підкарпатському, у всіх прикордонних воєводствах. Я хочу вас у цьому запевнити, бо це наш сенс існування  

- наголосив польський міністр. 

Очільник польського оборонного відомства також повідомив, що минулого тижня відбулося засідання комітету з питань національної безпеки, і однією з тем, які там обговорювалися, була ситуація на польсько-білоруському кордоні та збільшення кількості спроб його незаконного перетину.

Польща і Німеччина у кінці березня активізують "коаліцію бронетехніки" для України 19 березня 2024, 07:41 • 36876 переглядiв

Прикордонну службу в охороні кордону підтримують військові в рамках Підляської військової оперативної групи

 - додав міністр оборони. 

Доповнення

Косіняк-Камиш зазначив, що ці заходи заплановані на наступний рік, і фінансування на них вже забезпечено. Він додав, що йдеться також про надання допомоги людям на кордоні.

Зокрема, міністр наголосив, що збільшення військової присутності на кордоні означає, серед іншого, інвестиції, наприклад, у будівництво нових сховищ для підрозділів.

Міністр оборони підкреслив, що всі заходи спрямовані на стримування потенційних ворогів.

Країни Балтії створять спільну зону оборони на кордоні з росією на білоруссю19 січня 2024, 16:38 • 29250 переглядiв

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував витратити заморожені російські активи на запобігання наслідкам російської агресії та захист України, а не на її відбудову, оскільки агресор повинен платити за свої дії.