Рівень споживання електрики відповідає сезонним показникам - Укренерго

Рівень споживання електрики відповідає сезонним показникам - Укренерго

Київ  •  УНН

14 жовтня 2024, 08:37 • 14768 перегляди

Read in English

Споживання електроенергії в Україні відповідає сезонним показникам, але зберігається дефіцит потужності в години максимального споживання . 553 населені пункти знеструмлені через бойові дії, негоду та технічні причини.

 Рівень споживання відповідає сезонним показникам. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності, тому українців закликають користуйтесь потужними електроприладами у денні години – з 10:00 до 16:00.  Через бойові дії та з інших причин станом на ранок знеструмлені 553 населені пункти, повідомили в понеділок в Укренерго, передає УНН.

Споживання

За даними Укренерго, споживання відповідає сезонним показникам. Сьогодні, 14 жовтня, його рівень, станом на 9:30, був таким же, як у цей час попереднього робочого дня – у п’ятницю, 11 жовтня.

Вчора, 13 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 4,2% вищим, ніж минулої неділі, 6 жовтня. Як розповіли в Укренерго, причина такої динаміки – зниження температури повітря у більшості регіонів України.

Також в компанії додали, що через атаки рф в години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому закликали користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00.

Колісник розповів про план дій з відновлення потужності енергетики: застосують низку спрощень5 червня 2024, 07:46 • 22205 переглядiв

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 553 населені пункти. Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській областях.

Через наслідки негоди на ранок були знеструмлені 30 населених пунктів у Дніпропетровській, Чернігівській і Волинській областях.

З технічних причин є знеструмлені споживачі у Кіровоградській і Запорізькій областях.

Найближчі заморозки не призведуть до відключень світла – Міненерго 13 жовтня 2024, 10:13 • 17659 переглядiв