Швеція виділяє новий пакет допомоги Україні: на що підуть 63 мільйони євро

Швеція виділяє новий пакет допомоги Україні: на що підуть 63 мільйони євро

Київ  •  УНН

19:49 • 5509 перегляди

Read in English

Швеція оголосила про виділення Україні 63 млн євро в межах попередніх пакетів військової допомоги. 20 млн спрямують на підтримку промислової бази України, а 43 млн - на багатосторонні ініціативи.

В понеділок, 28 жовтня, Швеція оголосила про виділення Україні 63 мільйони євро підтримки в межах попередніх пакетів військової допомоги. Про це пише УНН з посиланням на уряд Швеції.

Деталі

У відомстві розповіли, що новий пакет підтримки  охоплюватиме 20 мільйонів євро, які підуть на підтримку промислової бази України у межах данської ініціативи з закупівлі зброї в українських виробників.  

Таке рішення ухвалили після того, як минулого тижня уряд уповноважив Шведську адміністрацію оборонного майна (FMV) провести переговори та укласти угоду з Данією про безоплатну передачу Україні відповідної суми на закупівлю оборонного обладнання.

Решта коштів з пакета – близько 43 мільйони євро – підуть на фінансову підтримку низки багатосторонніх ініціатив на підтримку України.

Планується, що ці кошти підуть на підтримку :

  • коаліції, яка закуповує ракети класу "повітря-повітря" для української програми F-16; 
  • коаліції, яка тренує українську морську піхоту; 
  • коаліції з питань розмінування; 
  • ІТ-коаліції.

Крім того, в межах цієї підтримки Швеція також зробить внесок у Комплексний пакет допомоги НАТО для України, який передбачає закупівлю військового обладнання.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре оголосив про виділення Україні 500 млн євро допомоги. З цієї суми 350 млн євро буде спрямовано на військові потреби.