Схуд на 40 кг та захворів на туберкульоз: російський суд відмовився звільнити кримського політв'язня Абдулгазієва

Схуд на 40 кг та захворів на туберкульоз: російський суд відмовився звільнити кримського політв'язня Абдулгазієва

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 11:44 • 19441 перегляди

Read in English

російський суд відхилив клопотання про звільнення важкохворого кримського політв'язня Тофіка Абдулгазієва. Через неналежне утримання він схуд на 40 кг та захворів на туберкульоз легенів.

російський суд у челябінську відмовив у клопотанні адвокатів щодо звільнення важкохворого кримського політв'язня Тофіка Абдулгазієва. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він також заявив, що направив звернення до російського омбудсмана з вимогою негайно звільнити  татарина Тофіка Абдулгазієва. Про це повідомляє УНН

Важкохворий кримський політв'язень Тофік Абдулгазієв все ще залишається під арештом – Металургійний районний суд Челябінська відхилив клопотання адвокатів щодо його звільнення!

- написав Лубінець у Telegram.

За його словами, через неналежне утримання у місцях несвободи та ненадання своєчасного належного меддогляду Абдулгазієв схуд на 40 кг. У нього з’явились проблеми зі здоров’ям, яких не було до арешту.

У березні 2024 року через різке погіршення самопочуття, Абдулгазієва госпіталізували та виявили туберкульоз легенів і ще низку важких захворювань.

Лубінець нагадав, що минулого року у російських застінках померли двоє кримських політв'язнів – Джеміль Гафаров та Костянтин Ширінг. Вони мали проблеми зі здоров'ям, проте допомоги так і не отримали.

Направив звернення до уповноваженої з прав людини в рф з вимогою негайно звільнити важкохворого кримського татарина Тофіка Абдулгазієва. Також направив звернення міжнародним колегам з Туреччини, Катару, ОАЕ, Саудівської Аравії з проханням посприяти у звільненні незаконно ув’язненого у зв’язку з невиліковними хворобами, які несумісні з життям. Вкотре закликаю світову спільноту посилити тиск на росію, зокрема, санкційний, задля звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України

- заявив Лубінець.

В рф застосували тортури до кримського політвʼязня Екрема Кроша21 червня 2024, 10:50 • 15181 перегляд