Сили оборони України знищили винищувач Су-30СМ на аеродромі "Саки" - OSINT-розслідувач

Сили оборони України знищили винищувач Су-30СМ на аеродромі "Саки" - OSINT-розслідувач

Київ  •  УНН

28 липня 2024, 16:02 • 45408 перегляди

Read in English

Українські Сили оборони атакували військовий аеродром 'Саки' в окупованому Криму. Супутникові знімки підтверджують знищення одного Су-30СМ та можливе пошкодження іншого літака.

Українські Сили оборони знищили російський винищувач Су-30СМ під час останньої атаки на військовий аеродром "Саки" в тимчасово окупованому Криму. Пише УНН з посиланням OSINT-аналітика CyberBoroshno.

Сили оборони України знищили російський винищувач Су-30СМ під час недавньої атаки на військовий аеродром "Саки" в тимчасово окупованому Криму.

За інформацією OSINT-експертів з каналу "CyberBoroshno", супутникові знімки показують, що атака призвела до знищення одного Су-30СМ, а ще один літак можливо отримав ушкодження від уламків, включно з видимими слідами витоку палива.

На момент 23 липня на аеродромі "Саки" базувалося дев’ять літаків Су-24, п’ять Су-30СМ, три Су-30СМ2, з яких один був несправний, та ще один Су-30.

Нагадаємо

Генеральний штаб ЗСУ 26 липня підтвердив удар по аеродрому "Саки" в тимчасово окупованому Криму вночі. Генштаб повідомив, що це важливий об'єкт, який рф використовує для контролю повітряного простору та ударів по Україні.