"Це сигнал путіну": керівник ЦПД пояснив заяву лукашенка про війська КНДР на війні та ескалацію

"Це сигнал путіну": керівник ЦПД пояснив заяву лукашенка про війська КНДР на війні та ескалацію

Київ  •  УНН

25 жовтня 2024, 06:30 • 14379 перегляди

Read in English

Керівник ЦПД РНБО пояснив заяву лукашенка про війська КНДР та ескалацію. За його словами, це сигнал путіну про небажання білорусі вступати у війну проти України.

Заява білоруського правителя олександра лукашенка щодо військ КНДР та "ескалацію" є сигналом російському диктатору володимиру путіну, який намагається втягнути білорусь у війну, заявив керівник Центру протидії дезінформації РНБО України Андрій Коваленко у п'ятницю у Telegram, пише УНН.

Деталі

Коваленко пояснив заяву лукашенка, що "якби збройні сили будь-якої країни, навіть Білорусі, опинилися на лінії зіткнення. Навіть якби ми втягнулися у війну, це був би шлях до ескалації. Чому? Тому що ви, англосакси, відразу б сказали, що з одного боку втрутилася інша країна... і в Україну будуть введені війська НАТО". 

лукашенко вважає "нісенітницею" інформацію про відправку військ КНДР для війни в Україні, але визнає ризик ескалації24 жовтня 2024, 06:00 • 32358 переглядiв

"лукашенко сказав це не просто так. Йому байдуже щодо кндр. Він вкотре зазначив, що білорусь не хоче брати участь у війні. Це також сигнал путіну. Чому? Бо путін вже давно робить все, аби втягнути у війну білорусь. І військових кндр він закликав лише тому, що не вдалося отримати білорусів, що він хотів ще з минулого року", - зазначив Коваленко.

Серед них 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали: у рф перекинули 12 тис. військових КНДР - розвідка24 жовтня 2024, 16:05 • 18373 перегляди