У Єврокомісії бачать можливість скоротити викиди за рахунок податкової політики

У Єврокомісії бачать можливість скоротити викиди за рахунок податкової політики

Київ  •  УНН

24 жовтня 2024, 10:26 • 17309 перегляди

Read in English

Єврокомісар Вопке Хукстра пропонує змінити податкову систему для стимулювання екологічних технологій. ЄС також планує переглянути стандарти викидів для нових транспортних засобів до 2026 року.

Єврокомісар Вопке Хукстра пропонує підштовхнути європейців до вибору чистіших і екологічніших технологій у таких галузях, як транспорт і опалення за допомогою зміни податкової системи. Також ЄС планує перегляд стандартів викидів для нових транспортних засобів.

Пише УНН із посиланням на Еuronews та European Audiovisual Observatory.

Єврокомісар з питань клімату та оподаткування Вопке Хукстра пообіцяв використовувати свої розширені повноваження для "забезпечення узгодженості між податковою політикою та кліматичними цілями".

Я твердо вірю, що оподаткування є ключовим інструментом ціноутворення для досягнення кліматичних цілей ... У нього є потенціал стати каталізатором перетворень, спонукаючи людей і підприємства робити більш стійкий вибір.

 - написав Хуекстра у своїх письмових відповідях законодавцям.

Слід зазначити, що попередня спроба досягти консенсусу з питання пакета Fit for 55 (Готовність 55), - скорочення викидів до 2030 року, - за рахунок введення мінімальних податкових ставок на гас і моторне масло в масштабах ЄС до 2049 року, викликала обурення активістів кліматичних організацій і деяких урядів країн-членів блоку.

Довідково

Колишній міністр фінансів Нідерландів, який торік обійняв посаду головного чиновника ЄС з питань клімату. Його співвітчизник Франс Тіммерманс пішов у відставку, щоб повернутися до внутрішньої політики.

Фон дер Ляєн розкритикувала підтримку Орбаном росії в палкій промові в Європарламенті9 жовтня 2024, 12:34 • 13365 переглядiв

Перегляд до 2026 року норм викидів для нових автомобілів залишається в силі

Європейська комісія планує критичний перегляд стандартів викидів для нових транспортних засобів, очікуваний у 2026 році. У ЄС нагадали про важливість технологічно нейтрального підходу до досягнення кліматичних цілей до 2035 року.Про це свідчать нещодавні заяви Вопке Хукстра, наступного комісара з питань клімату, і Терези Рібери, майбутньої віцепрезидентки Комісії з кліматичної політики.

Пляжі Кіпру можуть зникнути до 2100 року через зміну клімат28 липня 2023, 20:31 • 475716 переглядiв

Напередодні листопадових слухань Хекстра наголосив, що мета досягнення кліматичної нейтральності автомобілів до 2035 року має вирішальне значення для забезпечення впевненості для інвесторів і виробників.

Для досягнення цієї мети знадобиться технологічно нейтральний підхід, в якому синтетичне паливо відіграватиме важливу роль, за допомогою цілеспрямованої зміни регулювання в рамках запланованого перегляду

- йдеться в заяві чиновника.

ЄС хоче інвестувати в український ОПК замість постійного постачання озброєння - WP13 жовтня 2024, 17:29 • 43150 переглядiв