Зеленський переконаний, що в США залишиться двопартійна підтримка після виборів

Зеленський переконаний, що в США залишиться двопартійна підтримка після виборів

Київ  •  УНН

13:33 • 7849 перегляди

Read in English

Президент України впевнений у збереженні двопартійної підтримки в Конгресі США після виборів. Зеленський наголосив, що політику визначає не лише лідер, а й сам Конгрес.

У Конгресі США залишиться двопартійна підтримка України після виборів попри те, хто буде президентом. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для The Times of India, передає УНН.

Багато речей залежить від політики США. Мені здається, що це не дуже глибокий аналіз, коли ми говоримо, що все залежить від виборів в США, багато чого, але не все. Політику змінює не тільки лідер. Ми не знаємо хто буде президентом, але безумовно двопартійна підтримка України залишиться. В будь-якому випадку Конгрес США з яким ми працюємо та напрацювали міцні стосунки буде мати свій особистий вплив на цю війну незважаючи хто буде президентом

- сказав Зеленський.

Проте Зеленський зазначив, що президент все одно буде формувати міжнародну політику.

"Безумовно, якщо політика США зміниться і США скажуть: Ми не підтримуємо Україну в її суверенному, справедливому захисті своїх територій, безумовно нам буде дуже складно, але це якщо зовсім зміниться політика. Тоді й будемо думати, що з цим робити. Точно не зараз і тільки тоді", - заявив Президент.

Окрім того, він зазначив, що потрібно не забувати, що Європа є міцним континентом.

"Хотілось б, щоб не забувала Індія та Китай незважаючи, що Індія та Китай є великими економіками. Але в Європі в п'ять разів більше тільки населення (ніж в росії - ред.) й в десятки разів вона більша економічно. Тобто - це більш привабливий ринок", - зазначив Зеленський.

Доповнення

Bloomberg повідомляло, що навіть у випадку перемоги на виборах президента в Сполучених штатах Камали Гарріс допомога з боку цього союзника для України може зменшитися. 

26 жовтня кандидат від Республіканської партії у віце-президенти США Джеймс Девід Венс, коментуючи війну в Україні, висловився про "поступки територіями". Він заявив, що лідерство Дональда Трампа сприятиме "мирному" врегулюванню.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що "не має апетиту" для продовження американської підтримки України.