Зеленський спростував, що планував звільнити Умєрова та Буданова

Зеленський спростував, що планував звільнити Умєрова та Буданова

Київ  •  УНН

22 жовтня 2024, 11:53 • 13294 перегляди

Read in English

Президент Зеленський заперечив плани звільнення голови ГУР Буданова та міністра оборони Умєрова. Він спростував чутки, що поширювалися в ЗМІ та соцмережах щодо змін у військовому керівництві.

Президент Володимир Зеленський заперечив, що планував звільнити голову ГУР Кирила Буданова та міністра оборони України Рустема Умєрова. Про це він повідомив на зустрічі із журналістами, передає УНН з посиланням на "Суспільне".

"Я не збирався цього робити. Я не збирався міняти Буданова. Інформація ця ходила, так. По Умєрову теж не було такого питання", -  сказав Зеленський.

Доповнення

У другій половині вересня у соцмережах та ЗМІ поширювали інформацію щодо змін у військовому керівництві — нібито Зеленський планував замінити голову ГУР та міністра оборони.

В жовтні нардеп від "Слуги народу", заступник голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін посилаючись на слова міністра оборони Рустем Умеров заявляв, що питання заміни очільника ГУР Кирила Буданова не обговорюється.

Додамо

Окрім того, в Telegram-каналах 29 вересня з'явилися повідомлення про те, що нібито Михайла Федорова буде призначено на посаду міністра оборони замість Рустема Умєров.