u-yevrokomisii-bachat-mozhlyvist-skorotyty-vykydy-za-rakhunok-podatkovoi-polityky

У Єврокомісії бачать можливість скоротити викиди за рахунок податкової політики

 • 17374 переглядiв

Єврокомісар Вопке Хукстра пропонує підштовхнути європейців до вибору чистіших і екологічніших технологій у таких галузях, як транспорт і опалення за допомогою зміни податкової системи. Також ЄС планує перегляд стандартів викидів для нових транспортних засобів.

Пише УНН із посиланням на Еuronews та European Audiovisual Observatory.

Єврокомісар з питань клімату та оподаткування Вопке Хукстра пообіцяв використовувати свої розширені повноваження для "забезпечення узгодженості між податковою політикою та кліматичними цілями".

Я твердо вірю, що оподаткування є ключовим інструментом ціноутворення для досягнення кліматичних цілей ... У нього є потенціал стати каталізатором перетворень, спонукаючи людей і підприємства робити більш стійкий вибір.

 - написав Хуекстра у своїх письмових відповідях законодавцям.

Слід зазначити, що попередня спроба досягти консенсусу з питання пакета Fit for 55 (Готовність 55), - скорочення викидів до 2030 року, - за рахунок введення мінімальних податкових ставок на гас і моторне масло в масштабах ЄС до 2049 року, викликала обурення активістів кліматичних організацій і деяких урядів країн-членів блоку.

Довідково

Колишній міністр фінансів Нідерландів, який торік обійняв посаду головного чиновника ЄС з питань клімату. Його співвітчизник Франс Тіммерманс пішов у відставку, щоб повернутися до внутрішньої політики.

Фон дер Ляєн розкритикувала підтримку Орбаном росії в палкій промові в Європарламенті09.10.24, 15:34

Перегляд до 2026 року норм викидів для нових автомобілів залишається в силі

Європейська комісія планує критичний перегляд стандартів викидів для нових транспортних засобів, очікуваний у 2026 році. У ЄС нагадали про важливість технологічно нейтрального підходу до досягнення кліматичних цілей до 2035 року.Про це свідчать нещодавні заяви Вопке Хукстра, наступного комісара з питань клімату, і Терези Рібери, майбутньої віцепрезидентки Комісії з кліматичної політики.

Пляжі Кіпру можуть зникнути до 2100 року через зміну клімат28.07.23, 23:31 • [views_475560]

Напередодні листопадових слухань Хекстра наголосив, що мета досягнення кліматичної нейтральності автомобілів до 2035 року має вирішальне значення для забезпечення впевненості для інвесторів і виробників.

Для досягнення цієї мети знадобиться технологічно нейтральний підхід, в якому синтетичне паливо відіграватиме важливу роль, за допомогою цілеспрямованої зміни регулювання в рамках запланованого перегляду

- йдеться в заяві чиновника.

ЄС хоче інвестувати в український ОПК замість постійного постачання озброєння - WP13.10.24, 20:29

Популярні

Новини по темі