Президентка Грузії вносить позов до Конституційного суду через закон про іноагентів

Президентка Грузії вносить позов до Конституційного суду через закон про іноагентів

Київ  •  УНН

15 липня 2024, 18:10 • 21856 перегляди

Read in English

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі подає позов до Конституційного суду, щоб оскаржити закон про іноземних агентів ("Про прозорість іноземного впливу") як неконституційний і вимагати його призупинення та скасування.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі сьогодні вносить до Конституційного суду позов щодо закону про іноагентів ("Про прозорість іноземного впливу"), передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

"Вказаний закон є неконституційним, він суперечить статті 78 Конституції Грузії. У позові заперечується також низка норм закону, які порушують основні права, гарантовані Конституцією. Президент вимагає призупинити дію закону та остаточно його скасувати", - заявив парламентський секретар президента Георгій Мсхіладзе.

Сполучені Штати зупинили допомогу Грузії у зв'язку з ухваленням закону про "іноагентів"13 липня 2024, 11:10 • 23146 переглядiв

У "Грузинській мрії" у відповідь на дії Зурабішвілі заявили, що вона "представляє радикальне угруповання, яке є ворогами і зрадниками країни, кероване чужою країною, іншою силою".

ЄС наступного тижня розгляне запровадження санкцій проти Грузії через закон про "іноагентів" - ЗМІ 21 червня 2024, 13:38 • 19254 перегляди

Довідка

Стаття 78 Конституції Грузії – Інтеграція до європейських та євроатлантичних структур: Конституційним органам в межах своїх повноважень вжити всіх заходів для забезпечення повної інтеграції Грузії до Європейського союзу та Організації Північноатлантичного договору.

На тлі закону про "іноагентів" в ЄС можуть переглянути безвіз з Грузією 5 червня 2024, 13:13 • 19525 переглядiв